Technisch perfect hardlopen, kilometer na kilometer, is een ware kunst en is maar voor weinig lopers weggelegd. Maar ook ‘gewone’ lopers kunnen er natuurlijk wel naar streven om binnen hun mogelijkheden zo goed mogelijk technisch te lopen. Dit kan ervoor zorgen dat u efficiënter loopt en het verkleint de kans op blessures.

Een hardloopstijl is net als een vingerafdruk: uniek. Aan een hardloopstijl is weinig te veranderen, maar een looptechniek is zeker te verbeteren. Dit is geen eenvoudig proces, maar kan zeker de moeite waard zijn!

Het interessante van techniek is dat elke pas telt. Elke verbetering hierbij maakt daarom net weer een beetje verschil. Over 5, 10 of meer kilometer levert een goede hardlooptechniek een aardige winst op. Daarnaast neemt de kans op blessures af. Redenen genoeg om met trainingen vaker op de looptechniek te letten. De fysiotherapeuten in onze praktijk helpen u daar graag bij. Als hardloper en werknemer bij Run2Day Den Bosch heeft Luuk Heirman de nodige ervaring met looptechniek, schoeisel en trainingsopbouw.